info@strandrestaurantwerelds.nl 070 2051139
Offerte
Offerte

Wat te doen in Scheveningen

Ben jij van plan om een dagje Scheveningen te plannen, maar weet je niet zo goed wat je kunt verwachten? Wij nemen je graag mee langs de leukste bezienswaardigheden. Stipt op nummer 1 staat natuurlijk de Scheveningse Pier, al jaren de grootste trekpleister van Scheveningen. Met zijn industriële uiterlijk, brede doorgangen, diverse eetgelegenheden, een reuzenrad en zipline een absolute must-see wanneer je Scheveningen bezoekt. Je kunt er dan ook lastig omheen, het reuzenrad is al van veraf te zien. Durf jij een ritje te nemen in Europa’s eerste reuzenrad boven de zee van 50 meter hoog? Of doe jij het liever wat rustig aan en geniet je liever van het panoramische uitzicht op zee?

De haven van Scheveningen

Even voorbij het Scheveningse strand beland je in het havengebied. Waar deze haven tot 1960 nog voornamelijk werd gebruikt voor de visserij, is deze plek met zo’n 3,5 miljoen bezoekers per jaar een populair gebied onder zowel de lokale bevolking als toeristen geworden. De gezellige sfeer, het prachtige uitzicht op de jachthaven, de grote hoeveelheid terrasjes en boten die af en aan gaan zorgen hier voor voldoende vermaak. Tussen maart en oktober varen er ook rondvaartboten op de Noordzee, waarbij je jouw tocht kunt afsluiten met een vers visje van de vissersboten. 

De vernieuwde boulevard

Ook niet te missen is de nieuwe boulevard van Scheveningen, ten zuiden van het Kurhaus hotel. Ontworpen door de Spaanse architect Manuel de Solá-Morales, volgt de boulevard de golvende loop van de oude duinen en bevat het verschillende hoogteniveaus, zodat je als voetganger geen last hebt van rijdende auto’s. Aan de boulevard vind je voornamelijk eetgelegenheden, maar ook kom je een spelletjeshal, surfscholen, draaimolen en enorm veel strandtenten tegen, die in begin maart worden opgebouwd. 

Scheveningen activiteiten

Naast bezienswaardigheden, zijn er ook heel veel leuke activiteiten te doen op Scheveningen. Favoriet bij veel mensen is Sea Life, waar je meer dan vijf grote aquaria kunt vinden met onder andere haaien, roggen en zeeschildpadden. Maar ook bij Glowgolf en Legoland Discovery Centre kunnen kinderen zich helemaal uitleven. Ben je samen met je partner op stap, of met een groep vrienden, neem dan eens een kijkje bij Pathé of Holland Casino.

Sluit de dag af bij Werelds

Na een dag vol sightseeing en activiteiten in Scheveningen heb je waarschijnlijk wel honger gekregen. Een goed moment om de dag af te sluiten bij strandrestaurant Werelds. Waar je heerlijk tot rust kunt komen onder het genot van een drankje en wereldse gerechten. We laten je graag kennismaken met een veelzijdigheid aan gerechten en producten uit de internationale keuken, terwijl jij napraat over het heerlijke dagje uit.

Contact

De Pier

Wie denkt aan Scheveningen, denkt bijna automatisch aan de Pier van Scheveningen. Sinds de zomer van 2015 is de Pier weer open voor publiek. De vernieuwde Pier is een echte foodboulevard met een mooi aanbod. Zo vind je er streetfood, terrassen, restaurants, bars, winkels, de mogelijkheid tot bungeejumpen en een reuzenrad. Het reuzenrad biedt een prachtig uitzicht over de boulevard van Scheveningen en de Noordzee. Helemaal into de Pier? Dan is er zelfs een mogelijkheid om te overnachten in luxe suites.

De Pier is 365 dagen per jaar geopend en gratis toegankelijk voor jong en oud.

  • Bungy Jump Holland: Bungy Jump Holland is er voor als je graag wilt bungeejumpen boven zee.
  • Beach Burgers & Beers: een nieuwe horecagelegenheid waarbij je geniet van een nieuw hamburgerconcept.
  • Health Lab De Pier: dé attractie voor liefhebbers van ontspanning en sport.
  • Reuzenrad: in het Reuzenrad op De Pier geniet je van een spectaculair uitzicht op de Noordzee, Scheveningen en Den Haag.

Bezienswaardigheden den haag

Wanneer je meerdere dagen in/rond Scheveningen bent, is het zeker aan te raden om ook een dagje Den Haag mee te pakken. Alles wat je van een leuke weekend- of vakantiebestemming verwacht is in deze stad te vinden. Van cultuur tot geschiedenis en natuur, Den Haag heeft het allemaal. Denk bijvoorbeeld aan Paleis Noordeinde, het Binnenhof, maak een grachtenrondvaart of bezoek een van de vele musea. Een tip van ons: verras aan het einde van de dag jouw smaakpapillen in de Foodhallen en Chinatown.

Andere mogelijkheden op een rij

        Museum de Gevangenpoort: Ruim 400 jaar hebben hier gevangen vastgezeten waaronder enkele beroemde regenten.

        De grote kerk: De Sint Jacobskerk is één van de oudste gebouwen van Nederland.

        Het Nationaal Monument Oranjehotel: Luister naar de indrukwekkende verhalen van gevangenen tijdens de 2e wereldoorlog.

        De Haagse Passage: Het oudste nog bestaande winkelcentrum van Nederland.